Hyper-Converged technologie herdefinieert de markt

Hyper-coverged technologie is ‘disruptive innovation’

Zoals vorige week besproken is een disruptive innovation een innovatie die een bestaande markt of sector, waar complicatie en hoge kosten de status quo zijn, transformeert door eenvoud, gemak, toegankelijkheid en betaalbaarheid. De disruptive innovation wordt gevormd in een markt die onaantrekkelijk lijkt voor de gevestigde bedrijven. Zodra de innovatie mainstream gaat heeft de disruptie plaatsgevonden. De hyper-converged technologie lijkt aan al deze kenmerken te voldoen. Hyper-converged technologie wordt inderdaad gezien als eenvoudiger, gemakkelijker, toegankelijker en betaalbaarder dan de traditionele IT infrastructuren die de gevestigde bedrijven leveren, en blijkt nu ook geadopteerd te worden door de mainstream en zelfs high end klanten.

Herdefinitie van de storage en overall enterprise IT markt

TechTarget bracht in december 2015  zijn halfjaarlijkse Storage Market Landscape StudyTM gepubliceerd door TechTarget ResearchTM uit, waaruit bleek dat er voor 2016 een significante hoeveelheid plannen was om over te gaan op een hyper-converged infrastructuur in enterprise data centers. Voor het onderzoek waren er 550 respondenten van over de hele wereld van een mix van grote ondernemingen (meer dan 2 miljard dollar omzet) samen met middelgrote en MKB organisaties. Ken Male, Senior Vice President en General Manager van TechTarget Research zegt dat hun Market Landscape onderzoek duidelijk de veranderingen in storage en overall enterprise IT infrastructuur laat zien. Er wordt bij technologie aankopen afstand genomen van traditionele architecturen en de richting gekozen van cloud, software-defined en hyper-converged infrastructuren. Analisten van Gartner zeggen dat, hoewel de overall integrated systems markt groeit, andere segmenten van de markt geconfronteerd zullen worden met kannibalisatie van hyper-converged systemen. Het is dus wel duidelijk dat de storage en overall enterprise IT markt onderhevig is aan herdefinitie als gevolg van de hyper-converged innovatie.

 

Reageren op de veranderingen

Bepaalde gevestigde bedrijven reageren op deze herdefinitie door disruptive organisaties over te nemen of door partnerships aan te gaan, om toch te kunnen overleven in de nieuwe omstandigheden.

Ook als je zelf niet een leverancier bent van IT infrastructuur technologieën, maar er wel gebruik van maakt, is het nuttig om je bewust te zijn van de veranderingen in deze markt. Om een interessante speler te blijven dienen de voordelen die hyper-converged systemen met zich meebrengen niet genegeerd te worden. Zeker als je binnenkort IT aankopen moet doen, is dit het moment om te bekijken hoe je kunt overstappen op deze disruptive innovation.

Geef een reactie