BLOG

Kosten inbreuken op IT beveiliging minimaliseren

De gemiddelde kosten van een inbreuk op IT beveiliging is voor grote bedrijven $861.000, en voor het MKB $86.5000, volgens het recente rapport ‘Measuring the Financial Impact of IT Security on Businesses’ van Kaspersky Lab. Hoewel cyberaanvallen onvermijdelijk zijn, zal de manier waarop bedrijven beschikbare budgetten en resources gebruiken de komende jaren essentieel zijn voor het verlagen van de financiële impact.

6 redenen om je data op eigen locatie te houden

Er zijn op zijn minst zes redenen die ertoe leiden dat het geschikter is om je data te verwerken en op te slaan op eigen locatie in plaats van bij een cloud provider. Deze redenen variëren van reglementaire vereisten tot problemen met connectiviteit en snelheid, welke vaak buiten de controle van de organisatie en de cloud provider liggen.

On-premises private cloud met management als een service

Wil je de voordelen van public cloud computing benutten, maar bezit je toch liever een cloud op eigen locatie vanwege de controle die dit je geeft of omdat het je meer efficiëntie oplevert? Het nadeel dat erbij komt kijken als je ervoor kiest om het zelf te doen, is dat je er ook de benodigde resources, zoals personeel met specialistische competenties, voor moet hebben. Een optie om dit soort problemen te voorkomen en toch die public cloud ervaring op eigen locatie te creëren, is het laten bouwen van een op public cloud technologie gebaseerde private cloud, door een bedrijf die deze bij jou op locatie plaatst, maar wel voor jou beheert.

Tactisch versus strategisch: Decision-making in IT

Vele beslissingen worden genomen op tactisch niveau. Wat IT aankopen betreft betekent dat bijvoorbeeld dat er gekeken wordt naar oplossingen die vergelijkbaar zijn met, maar goedkoper of sneller zijn dan de huidige oplossingen. Echter, aangezien de ontwikkelingen in de IT, en (als gevolg daarvan) in het bedrijfsleven, zo gigantisch snel gaan en impactvol zijn, ben ik van mening dat het voor iedere middelgrote tot grote IT aankoop beslissing belangrijk is dat deze ook vanuit een strategisch oogpunt genomen wordt.