6 redenen om je data op eigen locatie te houden

Er zijn op zijn minst zes redenen die ertoe leiden dat het geschikter is om je data te verwerken en op te slaan op eigen locatie in plaats van bij een cloud provider. Deze redenen variëren van reglementaire vereisten tot problemen met connectiviteit en snelheid, welke vaak buiten de controle van de organisatie en de cloud provider liggen.

Regelgeving

Afhankelijk van de branche, markt en geografische locatie dien je je mogelijk te houden aan bepaalde regelgeving van de overheid over hoe je gevoelige data gebruikt en opslaat. De gezondheidszorg en financiële sector zijn veel voorkomende branches waarin IT extra stappen moet nemen om te bewijzen dat gevoelige data veilig is. In sommige gevallen betekent dat dat gevoelige data in eigen datacenters moet worden opgeslagen.

Veiligheid

In veel gevallen zijn de veiligheidsmaatregelen op locatie van een cloud provider geavanceerder dan die van privé datacenters. Echter, sommige bedrijven hebben te maken met data die nog geavanceerdere beveiliging vereist dan wat cloud providers kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat veiligheid bepalend kan zijn in de keuze voor on-premises data.

Zichtbaarheid

Als gevoelige data eenmaal is verplaatst naar of gegenereerd in een public cloud, dan wordt het erg moeilijk om te zien waar de data zich precies bevindt. Uiteindelijk zal technologie deze zichtbaarheids problemen oplossen. Tot die tijd blijft dit een belangrijke zorg voor veel IT professionals.

Toegang

Wat wenselijk is, is dat alle gebruikers op elke locatie over de wereld hoge bandbreedte en onbelemmerde toegang hebben tot de datacenters van cloud providers waarmee wordt samengewerkt. Helaas is dit nog niet het geval. Dit is met name problematisch voor multinationals met locaties op afstand in verschillende landen. Toegang tot cloud resources kan een probleem worden vanwege beperkingen in bandbreedte. Een andere factor om rekening mee te houden is gevallen waarin bepaalde landen toegang tot allerlei soorten internet content beperken. In zulke gevallen kan toegang tot privé datacenters door gebruik te maken van private WAN connecties betrouwbaarder en consistenter zijn in vergelijking met het gebruik maken van public cloud diensten en vertrouwen op het internet als de primaire toegangsmethode.

Latency

Latency in privé datacenters en over private WAN connecties is gemakkelijk te controleren. In tegenstelling kan latency een groot probleem worden er gebruik wordt gemaakt van het internet om toegang te krijgen tot je cloud resources. Als het belangrijk is dat de latency laag en voorspelbaar is, zoals bij veel audio en video overdrachten, dan is het gewoonlijk veel gemakkelijker om deze data te beheren en distribueren als je de controle hebt over het netwerk van begin tot eind.

Gebrek aan vertrouwen

Vertrouwen in een cloud provider is afhankelijk van de specifieke behoeften van de organisatie, de reputatie van de provider, en het soort service level agreements die je hebt. Vaak verliezen IT professionals het vertrouwen dat de provider hun gevoelige data beveiligt in de mate die de zij geschikt achten. Problemen met vertrouwen zijn vaak het moeilijkst te overwinnen voor IT professionals.

Je zult misschien ontdekken dat voor sommige data, die relatief minder belangrijk is, de transitie naar een datacenter van een cloud provider gemakkelijk is. Andere, kritieke data houd je mogelijk liever op eigen locatie. Het is afhankelijk van het soort business, het soort data, en het vertrouwen in een cloud provider. Het is bijna zeker dat cloud datacenters en datacenters op eigen locatie naast elkaar bestaan in de nabije toekomst. Jij bepaalt wat je waar onderbrengt.

Geef een reactie