Snelle data overdracht, snelle business.

Het belang van snelle data overdracht technologie

“If everything seems under control, you’re not going fast enough.” – Mario Andretti.

Tijd is geld. Of liever gezegd; Tijd is succes. Om dit te maximaliseren wil je sommige dingen langzaam doen en andere dingen snel. Een van de dingen die je graag snel wilt doen is data overdracht. Als data niet belangrijk genoeg is om snel op de plaats van bestemming te komen, hoeft het waarschijnlijk überhaupt niet verzonden te worden.


We genereren steeds meer bestanden en hogere kwaliteit bestanden, wat problemen met snelheid oplevert. Bedrijven zijn op zoek naar nieuwe technologieën voor de overdracht van deze grote bestanden en het samenvoegen van data sets.


Nou hoor ik je vragen: ‘Maar met cloud computing is er toch geen data overdracht nodig? Met een linkje krijg ik toegang tot het betreffende bestand op de locatie waar het al stond.’ Echter, niet elk bestand zou je van een afstand willen bereiken, namelijk in situaties waarbij de snelheid van de internetverbinding niet voldoende is. Voor film bewerking bijvoorbeeld is het belangrijk dat gedeelten van het filmmateriaal zeer snel beschikbaar zijn. Aangezien het enorme bestanden betreft, is het te traag als dit over het internet gaat. Het filmmateriaal moet daarom lokaal beschikbaar zijn, en dus verplaatst worden.
Een ander voorbeeld is dat bedrijven steeds meer met hyper-converged systemen werken (zie vorige post), waardoor grote hoeveelheden bedrijfsdata verplaatst moeten worden naar deze nieuwe systemen.
Kortom, in de globale economie met internationale kantoren en medewerkers en partners op afstand, is ondanks cloud computig, snelle data overdracht van groot belang.

Snelheid problemen

Helaas is traditionele technologie (die wordt gebruikt met single-purpose machines) niet geschikt voor de overdracht van de gigantische bestanden van tegenwoordig, omdat het niet aan de snelheids vereisten voldoet. Met name bij grote afstanden of complexe paden levert dit grote problemen op en leiden allerlei truken die uit de kast gehaald worden om performance te verhogen tot netwerk overload en verlies van data (integriteit).

Nieuwe technologie moet significante toenamen in snelheid realiseren, met behoud van betrouwbaarheid.

Oplossingen zijn onderweg

Software technologie aanbieders geven gehoor aan de groter wordende bestandsformaten met high-speed data overdracht oplossingen. Performance metrics worden herschreven voor next-generation bestand en data overdracht technieken die nodig zijn voor de volgende fase van business integratie.

De huidige sprong in high-speed bestand overdracht oplossingen stelt bedrijven in staat om om te gaan met de vraag naar grotere bestanden en het samenvoegen van bestanden, zonder het ingewikkelde en ineffectieve gedoe met traditionele methoden. Aangezien snelheid belangrijk is voor een scherpe concurrentie positie en het bereiken van successen, gaan de nieuwe data overdracht technieken een belangrijke rol spelen in de aankomende jaren. Hou deze dus in de gaten!

Geef een reactie