Free Turnkey Linux software; waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden?

De kracht van open source software

Als iets gratis is, zoals bij open source producten, worden we al snel achterdochtig. ‘Wat is het addertje onder het gras?’ ‘De kwaliteit kan nooit goed zijn.’ Etcetera. Hoewel dat misschien meer zegt over onszelf dan over de het concept open source.
Een belangrijk idee achter open source software is dat het inefficiënt is als we onze kennis en ervaringen niet delen en allemaal het wiel opnieuw gaan uitvinden. Als software gratis is, en we het vrij kunnen gebruiken, distribueren, verbeteren en ervan leren, wordt een drempel naar vooruitgang weggenomen. Gratis software is de stille, vaak onzichtbare kracht achter de grootste technologische ontwikkelingen van onze eeuw.
Helaas wordt de kracht van open source software niet goed genoeg benut, omdat te weinig mensen er van af weten en nog minder mensen de vaardigheden hebben om er optimaal van te profiteren. Het ontdekken, configureren en testen van combinaties van componenten voor het ontwikkelen van software kan lastig en tijdrovend zijn.


Turnkey Linux

Linux wil daar verandering in brengen. Om de toegevoegde waarde van hun open source middelen te maximaliseren hebben zij met Turnkey Linux een simpele maar krachtige distributie en ontwikkelings toolkit ontwikkeld, welke het creëren van voorgemonteerde oplossingen die in slechts enkele minuten geïmplementeerd kunnen worden makkelijk maakt.

Voordelen

  • 100+ ready-to-use oplossingen die op bare metal, virtual machines en in de cloud geïmplementeerd kunnen worden
  • Gratis in de zin dat er geen licentie kosten betaald hoeven te worden, maar je wel kunt bijdragen door de software te verbeteren en die verbeteringen te delen met andere gebruikers en ontwikkelaars
  • Veilig en gemakkelijk te onderhouden door dagelijkse, automatische security updates
  • Het werkt omdat het is ontworpen voor en getest op gebruiksvriendelijkheid
  • Backup en migratie door de built-in backup software
  • Lichtgewicht doordat het zo efficiënt mogelijk is gebouwd met zo min mogelijk componenten

Ook u kunt heel eenvoudig gebruik maken van deze poel aan kwalitatieve, gratis applicaties. Zo kunt u profiteren van de waarde die het oplevert als wereldwijd vele engineers en andere bijdragers met kritische ogen en hun ervaringen naar de software kijken en deze naar steeds hogere niveaus tillen. Dit zonder hoge licentie kosten, vendor lock-in en vergelijkbare innovatie drempels.

Zelf kunt u ook bijdragen. Door uw specifieke behoeften kunt u aanpassingen in de software vereisen waar iemand anders nooit eerder over na had gedacht. Zo kunt u zelf of met behulp van een gespecialiseerde bijdrager uit de open source community de software aanpassen zodat het nog beter aansluit op uw behoefte. Grote kans dat anderen hier ook bij gebaat zijn. Op deze manier bundelen we onze krachten, waardoor er gemakkelijker nog mooiere innovaties in het leven geroepen kunnen worden. It’s worth a shot!

Geef een reactie