Populariteit van public clouds

De data over de het gebruik maken van public clouds is overweldigend. International Data Corporation (IDC) voorspelt dat in 2018 public cloud uitgaven meer dan verdubbeld zullen zijn. Wat veroorzaakt de toenemende populariteit van public clouds? Hierbij drie primaire redenen:

Krijg meer voor minder

Inkopers vinden dat de huidige kosten van traditionele enterprise software en infrastructuur niet in verhouding staat met de waarde die het levert. In deze tijden, waarin men prijsbewuster is, is er een intense druk om de kosten van aankoop en onderhoud van software en hardware oplossingen te verminderen. Voortdurend support en onderhoud van oplossingen zijn vaak wel vier keer zo hoog als de originele kosten. Uiteindelijk zal de bijdrage aan deze kosten bij het gebruik van public clouds veel lager liggen, aangezien de providers kunnen profiteren van schaalvoordelen. Daarbij zorgt het op aanvraag toegang hebben tot resources ervoor dat de resources waar en wanneer dan ook maximaal benut kunnen worden, en dit voor een fractie van de kosten van het bezitten van hardware en software.

Krijg grip op de IT uitgaven

Organisaties streven ernaar om risico te verminderen, en willen een veel tastbaardere relatie tussen software en hardware voordelen en de kosten ervan. De drang naar verlaagd risico vereist een grotere voorspelbaarheid van de lopende kosten van een organisaties oplossingen. Public clouds gebruiken een pay-as-you-go model voor het aan organisaties toegang verlenen tot een diversiteit aan IT resources. Hierdoor hoeven bedrijven niet vooraf grote uitgaven te doen en worden ze in staat gesteld om alleen de resources te gebruiken en betalen die ze daadwerkelijk nodig hebben.

Word wendbaar

Misschien voor veel bedrijven wel het belangrijkste voordeel van public clouds, is dat ze leiden tot business agility, of de wendbaarheid van bedrijven. Business wendbaarheid is het vermogen om snelle veranderingen te maken in een bedrijf om veranderende bedrijfsbehoeften te vervullen. Voorbeelden zijn het vermogen om een nieuwe productlijn toe te voegen of uit te breiden naar nieuwe markten. Het betekent dat je snel applicaties en resources kunt veranderen zonder noemenswaardige impact te hebben op de lopende zaken.

De mogelijkheid om een systeem te bevoorraden en schalen is ingebouwd in de architectuur van de meeste public clouds. Als er een bedrijfsbehoefte is voor een nieuw systeem, dan is het een kwestie van de benodigde resources van public cloud providers inschakelen. Dit proces is veel sneller en gemakkelijker dan het aankopen, configureren en hosten van je eigen hardware en software.

Met de tijd worden public clouds steeds rijker in de mogelijkheden die ze bieden. Additionele mogelijkheden zullen net zo goed of beter zijn dan wat bedrijven intern draaien. Dit zorgt ervoor dat public clouds steeds aantrekkelijker worden.

Geef een reactie