Mogelijkheden met een remote desktop connection broker

Vorige week heb ik het gehad over het belang van een remote desktop connection broker. Hierbij een aantal mogelijkheden met dit mechanisme.

Werknemers met verschillende IT behoeften voorzien vanuit een centraal punt

Weinig organisaties vertrouwen slechts op een enkele technologie om aan alle vereisten van hun werknemers te voldoen. Daarom dienen organisaties een oplossing te vinden die de verschillende soorten werkprocessen ondersteunt, terwijl de moeite van het opzetten en het beheren van het systeem wordt vereenvoudigd. Een connection broker kan het beheren van resources voor eindgebruikers vereenvoudigen met snelle installatie, gecentraliseerd beheer van desktops en applicaties, en open integratie. Goede connection brokers ondersteunen een breed scala aan operating systems en platformen om de computing behoeften en voorkeuren van alle typen eindgebruikers te vervullen. Door middel van gebruikers profielen kan de levering van desktops en applicaties op maat gebeuren. Zo kunnen de performance behoeften van een gebruiker bijvoorbeeld opgenomen worden in het profiel, zodat die gebruiker altijd voldoende performance krijgt.

Resource gebruik optimaliseren en beleid doorvoeren

Gebruikers kunnen op basis van het bedrijfsbeleid in groepen worden ingedeeld. Aan de hand van deze informatie kunnen de geschikte resources worden uitgedeeld aan de gebruikers, waardoor beheerders in staat worden gesteld om resource gebruik te optimaliseren, de kosten te minimaliseren en beleid te implementeren. Ook tools voor het instellen van de energiestand van virtuele machines kunnen resource gebruik maximaliseren en energieverbruik minimaliseren.

Overal en altijd beschikking hebben tot desktops

Connection brokers kunnen een gebruiker op aanvraag flexibele, beleids-gecontroleerde toegang tot een desktop verlenen. Dit resulteert in het feit dat gebruikers naadloos toegang kunnen hebben vanaf elk apparaat, vanaf elke locatie, op elk moment. Het is zelfs mogelijk om één gebruikers identiteit tegelijkertijd te laten inloggen via meerdere apparaten.

Schalen om pieken in IT behoeften te ondersteunen

Bovendien kunnen connection brokers de hoeveelheid werk die er gedaan moet worden verdelen over de servers die de desktops hosten, zodat er meer werk wordt verricht in dezelfde tijd en gebruikers sneller bediend worden. Om een grote hoeveelheid connecties te kunnen behandelen kan een connection broker schalen over clusters.

Een remote desktop connection broker heeft meer mogelijkheden, maar deze geven al een aardig inzicht in de voordelen die het kan bieden. Mocht je het interessant vinden, dan kan het de moeite waard zijn om je er eens verder in te verdiepen.

Geef een reactie