Profiteer maximaal van de voordelen van VDI of HDI met een remote desktop connection broker

Jaren geleden had ik een bijbaantje bij een kranten uitgeverij. Op een gegeven moment moest de gehele afdeling waar ik werkte worden voorzien van nieuwe computers. Ik kreeg de opdracht om met pen en papier langs alle werknemers te gaan om te noteren wat voor resources ze nodig hadden (soort client, soort besturingssysteem, soort applicaties, e.d.) Later werden de nieuwe computers geplaatst bij de werknemers en waren ze weer voor een aantal jaar voorzien.

Tegenwoordig gaat dat heel anders. Nu de resources verplaatst kunnen worden naar het datacenter, kan de verdeling ervan op zeer flexibele wijze gebeuren i.p.v. dat het voor een aantal jaar wordt vastgelegd. Het managen van deze pool aan resources kan je heel recht toe recht aan doen, maar dan benut je niet alle voordelen van het feit dat je de resources hebt verenigd. Om dit wel maximaal te benutten kun je gebruik maken van een remote desktop connection broker.

Wat is een remote desktop connection broker?

Het woord broker betekent makelaar of agent. Een remote desktop connection broker is software die gebruikers in staat stelt om toegang te krijgen tot verschillende types server-gehoste dekstops en applicaties. In gehoste desktop omgevingen is de remote desktop connection broker de component tussen de desktops in het datacenter (gehoste virtuele machines, gedeelde terminal server desktops en blades) en de clients die toegang willen tot de desktops (zoals thin clients, soft clients en mobiele apparaten).

Sommige brokers worden aangeboden als op zichzelf staande producten, terwijl anderen als onderdeel van een complete desktop virtualisatie oplossing worden geboden.

Het belang van een remote desktop connection broker

Een keer in de zoveel jaar een bezoekje brengen aan de werknemers om te bekijken wat hun resource behoefte is, is echt niet meer van deze tijd. Het enterprise datacenter verandert continu door nieuwe technologieën die op de markt komen en werknemers die steeds mobieler worden. IT heeft de flexibiliteit nodig om goed om te gaan met deze veranderingen, en eindgebruikers te allen tijde voorzien van de computing resources, applicaties en performance die ze nodig hebben. Het is van groot belang om gebruikers waar en wanneer en met welk apparaat dan ook toegang te verschaffen tot de juiste desktop. Bovendien moet dit op simpele, efficiënte en veilige wijze gebeuren. Een remote desktop connection broker is hier een cruciaal component voor. Het is de plek waar de data connecties plaatsvinden en waar alle beslissingen worden gemaakt over wie toegang heeft tot wat en op welke manier om zo je VDI of HDI oplossing optimaal te benutten.

Volgende week meer over de mogelijkheden met een remote desktop connection broker.

Geef een reactie