Trends betreffende datacenters en cloud computing

Op datacenterknowledge.com vond ik een aantal belangrijke trends betreffende datacenters en cloud computing. Hierbij een samenvatting.

SDN (software-defined networking) wordt heel groot

Een van de grootste uitdagingen van vandaag de dag is de complexiteit en distributie van middelen. Organisaties hebben problemen met het managen van het beleid, het beheren van administratieve privileges, en het toewijzen van middelen. Dit wordt een steeds grotere uitdaging nu er meer interconnected, ‘smart’ apparaten komen en er meer data verkeer is vanwege de Internet of Things. Om die reden wordt er steeds meer gebruik gemaakt van SDN in netwerken. Zo kunnen vereisten tegemoet gekomen worden, zoals meer ‘agile’ benaderingen voor netwerk architectuur, middelen voorziening (provisioning) en operaties. Het netwerk wordt ook steeds meer gevirtualiseerd.

Bedreigingen zullen zich blijven ontwikkelen

Verder is er een ware economie en industrialisatie gaande in de hacking community. Er zijn individuen, teams en gehele staten aan het werk om toegang te krijgen tot jouw waardevolle informatie. Er zijn allerlei fysieke, logische en menselijke bedreigingen rond datacenters. Het wordt steeds belangrijker voor organisaties om hun gehele aanval continuüm te onderzoeken en te verzekeren dat ze intelligente beveiligingsdiensten hebben voor hun gehele datacenter en cloud.

Automatisering en orchestration (dirigeren) zullen steeds meer voorkomen

Vele automatiseringstools plaatsen bestuur en gevorderd beleid beheer direct in hun product voor het beheren van beveiliging, het beheer van en inzicht in kosten en een geautomatiseerd cloud platform. Schalen, orchestration en zelfs multi-cloud controls zijn nu ingebouwd. Je cloud automatisering platform wordt nu ook proactief. Visualiseren en het voorspellen van de behoefte voor je cloud infrastructuur gebeurt door analytics en automatisering. Zo worden het beheren van middelen en de gebruikerservaring geoptimaliseerd en houden de beheerders meer tijd over voor innovatie.

Het convergeren van architectuur zal de economie van datacenters veranderen

Bovendien gaan hyper-converged systemen dit jaar steeds meer geïmplementeerd worden. Niet alleen platformen worden samengevoegd, ook de gehele pool aan beschikbare middelen wordt geconvergeerd doordat de platformen met elkaar kunnen ‘praten’.

Uit een Gartner report blijkt dat in 2019 hyper-converged, geïntegreerde systemen 35 procent van de totale omzet van de markt van geïntegreerde systemen zullen vertegenwoordigen. Het is het snelst groeiende en meest waardevolle technologie segment in de branche vandaag de dag. Hyper-converged systemen stellen beheerders in staat om krachtige beheer mechanismen te gebruiken voor hun business en datacenter ecosysteem. Het integreren van cloud, virtuele applicaties, desktops en zelfs gedistribueerde middelen wordt makkelijker met zo’n systeem.

Dit zijn weer interessante ontwikkelingen voor datacenters en cloud computing. Leveren deze trends voor jou kansen op?

Een gedachte over “Trends betreffende datacenters en cloud computing

Geef een reactie