Mega opportunity: Energiebesparing in computing

We weten allemaal dat er energie bespaard moet worden. En niet zo’n beetje ook. Er bestaan al vele energiebesparings initiatieven, maar dit staat niet in verhouding met de grootte van het probleem en de impact op het milieu en ons leven.

De industriële revolutie en economische groei hebben naar mijn idee het ultieme doel om ons leven te verbeteren. Echter, als we onze levenskwaliteit willen behouden zitten we hiermee niet op de goede weg. Er moeten veel meer oplossingen komen om zuiniger met energie om te gaan. Met name de grafiek op 3.11min uit dit TED filmpje van Alice Bows-Larking over klimaatverandering en hoe we ons moeten aanpassen maakte nogal indruk op mij en gaf visueel weer hoe de tijd dringt.

Energieverbruik door computing

Industrie consumeert meer dan de helft van de energie in de wereld, zelfs meer dan transport. Virtualisatie en nieuwe data management strategieën hebben wel verbetering opgeleverd voor data centers. Toch gebruiken we nog steeds veel meer energie dan nodig is.

Ondanks dat zullen datacenters groeien, net zoals de energie behoefte. Het succes van organisaties hangt namelijk erg af van hun vermogen om data te benutten om klanten service te verbeteren, marktaandeel te veroveren of voor innovatie.

Energiebesparing in computing
Energiebesparing wordt in grote mate gerealiseerd door efficiëntie. Zo wordt er verwacht dat er op het gebied van storage veel winst te behalen valt met software-defined storage en flash geheugen, door bits, bandbreedte en elektronen te maximaliseren. De energiebesparing door deze efficiëntieslag gaat zelfs gepaard met betere performance. Twee vliegen in een klap.

Bovendien wordt er verwacht dat energie consumptie nog meer verlaagd kan worden door ontwikkelingen als intelligente HVAC (verwarming, ventilatie en koeling) en het benutten van data voor het beheer van productie.

Mega opportunity voor jou

Omdat de groei in energie behoefte nog steeds toeneemt, terwijl we al teveel consumeren, is er gigantische behoefte aan nog meer energiebesparende technologieën. Ontwikkel jij zo’n oplossing voor computing, dan kun je hier enorme impact mee hebben. Dit heeft niet alleen positieve invloed op het milieu, maar ook op onze levenskwaliteit en hoogstwaarschijnlijk ook op onze portemonnee.

Kleine verbeteringen kunnen al significante verschillen maken. Ben jij creatief en goed in proces optimalisatie of bestaat dit talent binnen jouw bedrijf? Grijp de kans dan! Nu is het moment.

Geef een reactie