Chrome OS: De ondersteuning van de apparaten revolutie.

De apparaten revolutie

We gebruiken gedurende de dag heel wat apparatuur; desktops, laptops, telefoons, navigatie systemen, mp3-spelers, etcetera. De functionaliteiten van veel apparaten zijn al samengevoegd, doordat deze als apps beschikbaar zijn via apparaten als smartphones en tablets. Dat is heel fijn, omdat je dan allerlei functionaliteiten bij de hand hebt, zonder dat je daar een hutkoffer voor hoeft mee te sjouwen.

Echter, er bestaat nog steeds een behoefte aan een variatie aan apparaten. Verschillende apparaten hebben namelijk verschillende eigenschappen en daarmee verschillende voordelen. Zo heeft een smartphone een handig formaat, zodat deze makkelijk mee te nemen is. Aan de andere kant heeft een laptop vaak een groter scherm en toetsenbord, wat fijn kan zijn als je bijvoorbeeld lange stukken tekst wilt typen.

Daarnaast blijkt dat apparaten bepaalde papieren oplossingen kunnen vervangen om sneller en goedkoper te werken. Zogenoemde ‘dedicated devices’ zijn volledig toegespitst op het uitvoeren van een bepaalde taak. Zo kunnen bewegwijzering en menukaarten worden vervangen voor digitale versies. Voordelen hiervan zijn dat de inhoud op de schermen real-time kan zijn, vaak veranderd kan worden en gemakkelijk te managen is. Ook kan het kosten verlagen, doordat bijvoorbeeld de menukaarten niet telkens opnieuw gedrukt hoeven te worden bij verandering van het menu.

Bovendien is er een explosie van applicaties die worden ontwikkeld. Deze zeer uiteenlopende apps zullen ook zeer uiteenlopende eisen aan de functionaliteiten en eigenschappen van apparatuur stellen. Daardoor zult u op termijn misschien nog veel meer apparaten aan uw collectie toegevoegen.

Simpel beheer van apparaten: Chrome OS

Het zou fijn zijn als er een bepaalde vorm van flexibiliteit en gemak bestond om al deze apparaten te gebruiken en managen. Chrome OS draagt hieraan bij. Om gebruik te maken van de nieuw ontwikkelde applicaties die in de cloud staan, heeft u er toegang tot nodig. Diverse apparaten bieden toegang tot de cloud, maar het kan vervelend zijn als dit apparaten zijn die heel verschillend zijn in gebruik. Zoals verteld in mijn vorige post heb je met Chrome OS via elk Chrome apparaat toegang tot al je data en apps die in de cloud staan, zowel browser apps, als mobiele apps en Windows apps. Het voordeel is dat als je deze toegang altijd realiseert met Chrome OS, je jezelf een hoop gedoe bespaart, doordat de manier van werken steeds hetzelfde en dus vertrouwd is.

Wat kan de apparaten revolutie voor u betekenen?

We hebben toegang tot een gigantische pool aan apps die de kwaliteit van ons leven en werk enorm kunnen verhogen, en apparatuur om de apps te gebruiken wordt steeds flexibeler en makkelijker te managen. Wie weet wat voor spannende apparaten de toekomst nog voor ons in petto heeft. Hoe kunt u optimaal profiteren van deze ontwikkelingen?

Via de volgende link kunt u meer lezen over Chrome oplossingen voor op het werk: https://www.google.com/work/chrome/index.html

Geef een reactie